Jan Kanis

Nieuwjaarsconcert Jan Kanis

Zaterdag 4 januari 2020
20:15 uur

Stadhuis Oudewater

De bluesy gitaarstijl en warme soulvolle stem van Jan Kanis hebben veel muziekliefhebbers in Nederland en in heel Europa geraakt.

Prijs € 17,50

Programma

Rhythm & Blues, met onder andere songs uit zijn Woodstock tour.

Musicus

Jan Kanis – zang en gitaar

Jan Kanis speelde in de jaren ’90 in de Utrechtse band Moonflower. Deze band bracht twee albums uit, scoorde twee hits in die periode en toerde intensief in binnen- en buitenland. Daarna bracht Kanis twee Nederlandstalige albums uit onder zijn eigen naam. Sinds 2005 speelt en zingt hij in de band 48Special, een rhythm & blues/soul-band die zo’n 140 keer per jaar op de planken staat.

Daarnaast is Kanis regelmatig te vinden in het (inter-)nationale sessiecircuit. Zo deelde hij onder andere het podium met Jan Akkerman, Candy Dulfer, ex-Beach Boy Blondie Chaplin en de Italiaanse superster Zucchero Fornaciari. Kanis was de afgelopen jaren op diverse albums te horen, onder andere met The Brooklyn Blues Project en met rockband Dude.

Zijn nieuwe album ‘Lakeside Sessions’ bevat elf eigen songs die zijn opgenomen met producer Patrick Drabe in de Loosdrechtse Lakeside Studio. “Het is een soulvolle americana plaat geworden met warme vocalen en prachtig gitaarwerk”, aldus een recensent.

Een voorproefje....