Marjolein Meijers - 40 jaar muziek

Marjolein Meijers - Muziek!

Zaterdag 21 mei 2022
20:15 uur

Stadhuis Oudewater

Met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers maakt Marjolein mooie uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan… je kunt het zo gek niet verzinnen of zij spelen het.

Prijs € 17,50

Programma

MUZIEK!

Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek.
Dat is een goede reden voor een feestelijk muziekprogramma!

Veel gehoorde kreten uit het publiek:
“Om te janken zo mooi!”
“Op jullie gebied zijn jullie de top van Nederland”
“Het raakt me recht in het hart”
“Het is gewoon rete muzikaal en superleuk – een geweldige avond uit!”
“Mevrouw Meijers, u heeft geen idee hoe gelukkig u ons maakt met uw muziek!”

“Nooit stoppen met zulke mooie liedjes maken!”
En dat laatste is Marjolein Meijers ook na 40 jaar haar passie volgen zeker nog niet van plan!

Toelichting tijdens het optreden.

Musici

Marjolein Meijers – zang
Walter Kuipers – viool, mandoline, bouzouki, doedelzak
Onno Kuipers – accordeon, trekzak, gitaar

Marjolein Meijers studeerde klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium. Zij speelde in vele bandjes onder andere als bassiste bij het Russisch Staatscircus in 1983. In 1983 richtte zij het theaterduo “De Berini’s” op met Hans Kemeling. Na eerst in buurthuizen en bejaardencentra te hebben opgetreden promoveerden zij in 1989 naar de grotere zalen en schouwburgen. In 1991 maakten zij 26 afleveringen van “Mijn eerste keer” een kinderprogramma voor Veronica Televisie. In 2002 speelde Marjolein Meijers samen met Cees Geel en Frits Lambrechts een hoofdrol in de film Sloophamer gebaseerd op het gelijknamige theaterprogramma van De Berini’s. In het seizoen 2005-2006 hielden De Berini’s op te bestaan omdat Hans Kemeling koos voor een carrière als decormaker. Marjolein Meijers trad op als Annie en de cowboys, doceerde aan het Koningstheater in ‘s Hertogenbosch, gaf een boek uit: Haven van Hitland – van vaargeul tot woonhaven, trad op met het soloprogramma Solex en speelde een rol in de voorstelling De Palingvissers met Jan Rot, Astrid Nijgh en Bill van Dijk.

In 2010 kwamen De Berini’s opnieuw tot leven met als vervanger van Hans Kemeling Bob Fosko, bekend van De Raggende Manne, met het programma Opgevoerd. In 2011 vierde Marjolein haar 25-jarig theaterjubileum met het programma: Van Berini tot Solex. In 2009 is zij getrouwd met Walter Kuipers. In 2012 ontstond er een nieuwe samenwerking met tekstschrijfster en regisseur Daphne de Bruin ( Growing up in public) Daphne schreef en regisseerde voor Meijers het programma `Niemands Meisje`, `Hongerig Hart` en `Lust.` Tegelijkertijd ontwikkelde zij samen met broers Walter Kuipers en Onno Kuipers in 2013/2014 haar tweede solo muziek programma `Oud en Nieuw` in 2016 gevolgd door `Muziek!` Als terugkerend `tussenproject` speelt Meijers ook regelmatig samen met haar Familieband. De jongste broer van de moeder van Walter en Onno Kuipers, Oom Rens van der Zalm ( Frank Boeijen- Youp van `t Hek- Andi Irvine) speelt daar in mee.

Bron: //nl.wikipedia.org/wiki/Marjolein_Meijers

Een voorproefje....