Daria van den Bercken

Zaterdag 27 november 2021
20:15 uur

Stadhuis Oudewater

Pianiste Daria van den Bercken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. In afgelopen jaren debuteerde Daria succesvol met toonaangevende orkesten zoals het Orchestre de Radio France Philharmonique en het Seoul Philharmonic Orchestra. Zij gaf recitals in onder meer Wenen, Londen, Istanbul, Sao Paolo, Los Angeles en Amsterdam. Grote bekendheid verkreeg Daria met haar projecten over Händel, Mozart en Scarlatti.

Prijs € 17,50

Programma


J. Haydn (1732-1809)

Andante en Variaties in f-klein Hob XVII/6


J.S. Bach
(1685-1750)

Partita in a-klein BWV 827


C.P.E. Bach
(1714-1788)

Fantasie in fis-klein Wq. 67


F. Couperin
(1668-1733)

Les Lys Naissants

Les Roseaux


S. Rachmaninoff
(1873-1943)

Etude tableau op. 33 nr. 8


C. Debussy
(1862-1918)

Préludes II: Feuilles Mortes

Images I: Reflets dans l’eau


F. Liszt
(1811-1886)

Années de Pèlerinage II: Sonetto del Petrarca 123

Etude d’execution transcendante: Harmonies du Soir

Programma wordt mondeling toegelicht tijdens het concert.

Musici

Daria van den Bercken – piano

Daria van den Bercken – piano

Muzikale genegenheid en een onberispelijke virtuositeit‘ (Gramophone)
Dit is groot muzikantschap’ (De Telegraaf).
Haar toon heeft een intensiteit die je alleen bij pianisten van formaat tegenkomt en met haar concentratie weet ze een zaal mee te slepen’ (Volkskrant)

Pianiste Daria van den Bercken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. In afgelopen jaren debuteerde Daria succesvol met het Orchestre de Radio France Philharmonique o.l.v. Ton Koopman, en bij het Seoul Philharmonic Orchestra met Stefan Asbury. Zij was ook Artist in Residence bij het Los Angeles Chamber Orchestra en speelde in Nederland recentelijk bij het Noord Nederlands Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en Philharmonie ZuidNederland.

In 2012 kreeg Daria de volle aandacht van de internationale muziekwereld met haar project Handel At The Piano, waarmee zij de Amsterdamprijs voor de Kunst kreeg en een breed publiek van zowel critici als nieuwe concertgangers voor deze onbekende muziek wist te bereiken.

In haar volgende project, Keys to Mozart, onderzocht Daria de structuur van het recital door universele thema’s, zoals elegantie en speelsheid, in Mozarts muziek uit te werken. Daria stelde onder andere een avond rond elegantie in Mozart en Rameau samen bij Spicy Classics van Philharmonie ZuidNederland o.l.v. dirigent Jonathon Heyward. Voor Keys to Mozart ontwikkelde Daria ook programma’s voor studenten van onder anderen de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Daria’s derde album met sonates van Domenico Scarlatti werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2018. In de bijgaande concerttournee gaf ze naast het concert ook een presentatie van de art works die zij voor dit album had gemaakt.

Daria is een Sony Classical Artist en een International TED Speaker 2014, waarbij haar global TED Talk werd uitgeroepen tot een van de toptien “Inspirational TED Talks 2014”.

In 2016 richtte Daria de Keys to Music Foundation op, om met nieuwe artistieke projecten een nieuw publiek te bereiken voor klassieke muziek. In 2021 organiseerde zij hiermee de Piano Biënnale, een vernieuwend internationaal pianofestival in de steden Arnhem en Nijmegen.

Daria studeerde bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en Menahem Pressler aan de Indiana School of Music in de VS. Zij won tijdens haar studie de voorloper van de Dutch Classical Talent Award (“Debuutprijs”) en is sindsdien een terugkerende gast in de Nederlandse concertzalen.

www.dariavandenbercken.com
www.keystomusicfoundation.com

Een voorproefje....