Camus Trio

Kloosterconcert Camus Trio

Zondag 16 februari 2020
15:00 uur

St. Gabriëlsklooster Haastrecht

Drie musici uit drie verschillende regio’s: de Spaanse Castiliaanse Hoogvlakte, de Schotse stad Glasgow en het eiland Menorca in de Middellandse Zee. Ze vinden een gezamenlijk pad in Nederland, waar ze hun Master studie volgden. Drie sterke persoonlijkheden met een gedeelde passie: het spelen van kamermuziek waarmee ze het publiek inspireren.

Prijs € 17,50

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart
Trio in Bes KV 502 (1786)
I. Allegro
II. Larghetto
III. Allegretto

Rodion Shchedrin
Three Funny Pieces for Piano Trio (1981)
I. Conversations
II. Let’s play an Opera by Rossini
III. Humoresque

Franz Schubert
Trio in Bes op.99 D898 (1827)
I. Allegro modrato
II. Andante un poco mosso
III. Scherzo. Allegro
IV. Rondo. Allegro Vivace

Musici

Fiona Robertson – viool
Raquel Garzas – piano
Pau Marquès – cello

Raquel Garzás, Fiona Robertson en Pau Marquès komen uit drie verschillende regio’s: de Spaanse Castiliaanse Hoogvlakte, de Schotse stad Glasgow en het eiland Menorca in de Middellandse Zee. Zij vonden een gezamenlijk pad in Nederland, waar ze hun Master studie volgden.

Drie sterke persoonlijkheden met een gedeelde passie: het spelen van kamermuziek waarmee ze hopen hun publiek te inspireren.

Zij hebben hun opleiding als trio in de conservatoria van Utrecht, Amsterdam en Den Haag gevolgd. Hier hebben zij mogen leren van Sebastian Koloski, lid van het Utrecht String Quartet, met een scherp oog voor detail; Viola de Hoog, gespecialiseerd in interpretatie met historische criteria, heeft hun gestimuleerd om de retoriek en narratief van de muziek te zoeken; Timora Rosler, prestigieus solo celliste en kamermusicus, heeft hun geholpen om hun expressiviteit, kleuren en klank rijkheid te ontwikkelen; en Ellen Corver, pianiste van het beroemde Osiris Trio, heeft hun geleerd hoe zij hun ideeën met overtuiging kunnen uitdrukken.

Zij hebben zich ook laten inspireren door Artemis Quartet, Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Kennedy Moretti en Chilingrian Quartet. Deze mensen hebben hun passie voor kamermuziek met hun gedeeld met veel creativiteit, vrijgevigheid en precisie.

Het is het doel van het Camus Trio om muziek aan te bieden aan een divers publiek en daarom hebben zij concerten uitgevoerd in de Andrieskerk van Amerongen, Fentener van Vlissingenzaal, Het Muzieklokaal, Stadhuis Utrecht, Kunst in de Kamer, Cox Piano Service Gouda, het Festival Sharing Music, ‘t Mosterdzaadje en het Zomer Muziek Festival van Ciutadella de Menorca. Ook zijn zij door Radio 4 AVRO-Tros geïnterviewd en opgenomen in het programma Opium Muziek.

Bovendien werden zij geselecteerd door de Stichting ‘Muziek in Huis’, waarmee ze de levenskwaliteit van de bewoners in verzorgingstehuizen hopen te verbeteren door middel van life muziek.

Zij willen graag hun werk aan de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus wijden, kleinzoon van migranten uit Menorca, die zij bewonderen.

Zij laten zich inspireren door zijn geschriften over de non-conformistische geest, rebellie tegen onrechtvaardigheid, absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid.

Een voorproefje....