ENKELTJE HOLANDIJA

Zondag 5 mei 2024
15:00 uur

Muziekhuis Oudewater

Een indringende zoektocht naar vrijheid en waarheid

Prijs: € 12,50

Programma

‘Enkeltje Holandija’ is een indrukwekkende solo-theatervoorstelling die het waargebeurde verhaal van Ismir vertelt. Ismir werkte bij de televisieomroep tijdens de oorlog in Bosnië. Hij wist te ontsnappen uit de belegerde stad Sarajevo en kwam in Nederland terecht. Daar komt hij de liefde van zijn leven tegen: theatermaker Nick Teunissen.

Het stuk gaat over Ismirs vlucht uit Bosnië en zijn worsteling met pijnlijke herinneringen. Maar het gaat ook over hun relatie. In het stuk vindt Nick een koffer waar Ismirs herinneringen in zitten. Een koffer die hij al die jaren met zich meesleept, en waar hij dikke sloten op heeft gezet zodat niemand kan zien wat erin zit. Jarenlang weet Nick nauwelijks wat Ismir heeft meegemaakt tijdens de oorlog. Maar beetje bij beetje ontrafelt hij het hele verhaal.

De voorstelling verweeft muziek met dialoog en wisselt indringende dialogen af met humor en herkenbaarheid. Verschillende personages die allen gespeeld worden door Nick brengen het verhaal van Ismir tot leven. Daarbij wordt hij begeleid door Ludo de Goeje, die op viool, accordeon en piano de voorstelling muzikaal aankleedt.

Musici

Nick Teunissen – solotheater

Ludo de Goeje – viool, piano en accordeon

Een voorproefje....