Gouda’s Liedertafel

Zondag 12 februari 2023
14:00 uur

Hervormde Kerk Haastrecht

Logo Haatrechtse Kring

Jaarlijks concert in samenwerking met de Haastrechtse Kring. Dit keer een optreden van het mannenkoor Gouda’s Liedertafel ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan. Prachtige muziek van onder anderen Verdi, Schubert en Vangelis.

Prijs € 10,00

Programma

G. Fischer – Vrede

R. Pracht / K. Hofmann – Das Morgenrot

G. Verdi – Chor der Gefangenen uit de opera Nabucco

S. Djesachar

    • Wolga
    • Ei Oechnjem

F. Schubert / J.P. Neumann – Uit Deutsche Messe:

    • Zum Eingang
    • Zum Gloria
    • Zum Sanctus

F. Schubert / J. Gärtner – Abendfrieden

PAUZE

F. Schubert / S. Koomen – Mijn Liedertafel (bewerking van Widerspruch)

B. Thiele / G.D. Weiss / H.L. Meijer – Wonderful World

Anoniem – Jacobs ladder

F. Farian / P. Flammen / H.L.Meijer – Rivers of Babylon

J. Rowles / H.L.Meijer – If I only had time

Vangelis / H.L. Meijer – Conquest Of Paradise (filmmuziek)

Mondelinge toelichting tijdens het concert.

Musici

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel o.l.v. Han-Louis Meijer

Met medewerking van Femke de Graaf, piano

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel

Op 7 januari 1923 kwamen de mannen van het Sigarenmakerskoor DES (Door Eendracht Sterk) en het Mannenkoor DOK (Door Ontspannig Kunst) bij elkaar in sociëteit Concordia aan de Westhaven in Gouda om een besluit te nemen: doorgaan of stoppen. Ze kozen voor doorgaan met elkaar, en tevens voor een nieuwe naam: Mannenkoor Gouda’s Liedertafel. Een eeuw later is het koor nog steeds een begrip in Gouda en ver daarbuiten. Er werden vele concerten  gegeven, zowel in binnen- als buitenland. Dikwijls was dat in samenwerking met een plaatselijk koor of een muziekvereniging. Het repertoire, dat regelmatig ververst wordt, bestaat voor een groot deel uit een selectie van de grote operakoren en de bekende mannenkoorliederen. Maar ook de modernere muziek staat steeds vaker op het programma.

Han-Louis Meijer is sinds januari 2007 dirigent van mannenkoor Gouda’s Liedertafel. Hij studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn en behaalde zijn solistendiploma in 1980. Op uitnodiging van pianist Hans Broekman begon hij de studie Liedbegeleiding, waarvoor hij in 1982 afstudeerde. Hij was een van de begeleiders tijdens de masterclasses van Elisabeth Schwarzkopf in 1984 en 1986, en van het Internationaal Vocalistenconcours te ‘s Hertogenbosch. Hij begon op 16-jarige leeftijd met dirigeren en werkte van 1992 tot 1994 als assistent-koordirigent bij de Nederlandse Opera te Amsterdam. Tussen 1989 tot 2002 werkte hij intensief samen met de wereldberoemde sopraan Christina Deutekom. Sinds 1994 is Han-Louis als docent piano en vocal coach verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

//liedertafel.nl/

Een voorproefje....